• sdr

  Ohjelmistoradio (engl. Software-defined radio eli SDR) on lähetin-vastaanotinjärjestelmä, jonka ominaisuuksista suurta osaa voidaan määritellä ohjelmallisesti. Radiot luokitellaan ohjelmoitavuuden perusteella.

  Kansainvälinen ohjelmistoradion kehitykseen keskittynyt

  SDR Forum-organisaatio jakaa radiot viiteen luokkaan seuraavasti:

  HW-radio (hardware radio)

  Ohjelmistolla kontrolloitava radio (software controlled radio)

  Ohjelmistolla määritetty radio (software defined radio)

  Ideaalinen ohjelmistoradio (ideal software radio)

  Lopullinen ohjelmistoradio (ultimate software radio)

  ------------------------

 • Hurriganes oli vuonna 1971 perustettu suomalainen rock-yhtye, joka oli toiminnassa vuosina 1971–1984,

  1988 ja nimellä Remu & Hurriganes vuosina 1998–2018.

  Yhtyeen perustajajäsenet olivat rumpali ja laulaja Henry ”Remu” Aaltonen, basisti Hugo Christer ”Cisse” Häkkinen ja kitaristi Ilkka ”Ile” Kallio.

  Kallion erottua yhtyeestä keväällä 1972 hänen tilalleen kitaristiksi liittyi Pekka ”Albert” Järvinen, ja näin muodostui yhtyeen toinen peruskokoonpano.

  Vuodesta 1998 vuoteen 2018 yhtyeen solisti ja rumpali Remu Aaltonen esiintyi vaihtelevien kokoonpanojen kanssa nimellä Remu & Hurriganes.

  Tässä yhtyeessä ei Aaltosen lisäksi soittanut muita alkuperäisen ja tunnetun Hurriganesin jäseniä. Yhtye teki vuosina 2017–2018 Last Call -nimisen ja 15 keikkaa sisältävän kiertueen, jonka jälkeen se lopetti esiintymisensä. Viimeinen konsertti pidettiin Helsingin jäähallissa 20. tammikuuta 2018.

   

   

  END

 • Mark Freuder Knopfler (s. 12. elokuuta 1949 Glasgow, Skotlanti) on brittiläinen muusikko, joka tuli alun perin tunnetuksi Dire Straits -yhtyeen keulahahmona, lauluntekijänä, kitaristina sekä laulajana. Dire Straitsin hajoamisen jälkeen Knopfler on tehnyt menestyksekästä soolouraa, ja säveltänyt lisäksi musiikkia lukuisiin elokuviin. Knopfler on maininnut musiikillisiksi vaikuttajikseen muun muassa Chet Atkinsin, J. J. Calen ja Bob Dylanin.

  mark

  https://www.youtube.com/watch?v=9sNjLZU72h8

  END